Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

En skuta och fem blixtar

Såg härom kvällen att det låg en fantastisk skuta på stapelbädden  hos Läjets varv. Det brukar ligga båtar här för reparation och underhåll men det är för det mesta modernare fiskebåtar och ibland någon segelbåt modell större.

Detta var något helt annat - en tvåmastad gaffelriggad (tror det heter så)  skuta om inte 100 år gammal så i alla fall nästan. Däcket har säkert trampats av många ibland sjösjuka besättningsmän.

Hur förevigar och förmedlar man denna imponerande syn till sina  vänner - ja är man fotointresserad och gillar utmaningar så närmar man sig objektet under blå timman, som nu inte är mer än 30 minuter. Sagt och gjort bestyckad med ett antal blixtar, stativ och lite olika filter så begav jag mig ner till varvet. Hade tänkt ta bilen men min kära hustru tyckte att jag var lat så jag lastade grejorna i skottkärran.

Efter en timmas plåtande och en timma framför datorn, även ett vackert skepp behöver lite make up, så blev resultatet detta. Inte helt nöjd men det får duga, jag måste lägga mig nu för att jobba imorgon.

 

 

På min blixt blog kan du läsa lite mer om hur jag gick till väga.

Ha det så bra. 

Added 2009-09-24 22:58 | Read 4606 times. | Permalink(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirty as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid