Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

En stor ära - tack Scandinavianphoto.

Jag har fått det stora förtroendet att "köra" Scandinavianphotos Instagram-konto vecka 32 - denna vecka. Så coolt och svårt men otroligt hedrande - gå in och se mina och andra fotografers fantastiska bilder.

@Scandinavianphotographers på Instagram.Added 2016-08-09 20:43 | Permalink | Comments (2) | Comment

Utställning på Scandinavian photo i februari - pirrigt

Det var ganska länge sedan jag bloggade nu. Vet inte vad jag ska skylla på men det går liksom i vågor. Ibland känns det som man håller på med för mycket på en  och samma gång. Men nu måste jag fokusera - ska ställa ut bilder på Scandinavian Photo mellan 15:e februari och 31 mars. Blir lite timelaps filmer också.

Har precis valt ut bilderna som ska skickas till "tryck" nästa vecka. Nu är det videoredigering till långt in på småtimmarna. Ska ha med en video som presenterar mig själv och som visar ett par timelapssekvenser.

Vill ni följa mina förberedelser så kan ni göra det på här på Facebook.

Filmerna redigerar jag i Appels Final Cut Pro X.

Timelapsfilmerna redigerar jag i LRTimelaps, där jag lägger samman alla stillbilder och skapar en video.

Vill ni se lite av mina timelapssekvenser så kan ni göra det på Vimeo.Added 2013-12-31 00:14 | Permalink | Comments (1) | Comment

Gatufoto i New York, sista dagen

Bestämde mig för att fotografera gatans teater på min sista dag i New York. Jag vandrade runt i Soho och Tribeca men också i utkanten av China town. Gatufoto är svårt men roligt och jag har inte riktigt fått till tekniken när det gäller att fånga händelser i flykten men jag testar och lär.  Det svåra tycker jag är attgöra få till skärpan, antingen blir det rörelseoskärpa eller så sitter den på fel ställe. Med den nya linsen är det betydligt enklare att förfokusera och bedöma skärpedjupet på bländar diagramet. 

Min Fuji XPro-1 är diskret och känns helt rätt med sitt nya 14mm objektiv som motsvarar 21mm i FF. 

Motiv saknar man inte i NYC med sina starka personligheter och råa miljöer.  Gjorde ett besök på New York School of Art och beundrade deras fantastiska verk. För övrigt en av två högre konstskolor i USA. 

fler bilder hittar do i mitt Fotografiska Magazine på nätet Aperture -11. Added 2013-03-19 18:56 | Permalink | Comments (0) | Comment

Nytt Fuji 14/2,8 från B&H i New York

Ett besök på B&H Photo and Video är ett måste när man är i New York. Hade tänkt att bara köpa en adapter till mina Nikon objektiv så att dom funkar på XPro'n. Väl där frågade jag om dom hade Fujis nya "gatu-glugg" 14/2,8. Dom hade precis fått in objektivet så jag kunde inte motstå frestelsen utan slog till. Och det har jag inte ångrat - en sådan fantastisk lins med en för mig helt ny och innovativ konstruktion av fokuseringsring. Man skjuter helt enkelt tillbaka ringen och vips är den i manuellt läge så att man tex kan förfokusera.

På min tredje dag här i NYC har jag hårdtestat det nya objektivet på mina vandringar runt stan. Självklart så fastnar dom gula taxi bilarna på bild, det är svårt att undvika. Men här har jag plåtat dom avsiktligt.

Fler bilder hittar du i mitt fotomagasin - My World of PicturesAdded 2013-03-18 02:06 | Permalink | Comments (4) | Comment

Att förbereda en fotoresa

Jag började skriva detta när jag hade ågren över vilken utrustning som skulle med till New York. Hur mycket och vad. Ni som känner mig vet att jag har en hel del grejer så valet är svårt. Särskilt när jag planerar att promenera och ta gatubilder, flyga helikopter och fota från luften och dessutom ta lite timelaps från Grand Central Terminal och andra platser. När allt var framme D800, Fuji xpro och Gopro så fanns det ingen plats för köäderna. Okey jag började banta men det blev ändå mycket som fick följa med och som jag misstänkte kom bara en bråkdel till användning.

Gissa vilken utrustning(ar) som kom till mest användning?

Hur skulle ni valt att packa? skulle vara roligt att veta.

Här är lista på grejer som kom med:

  • Nikon D800 med 14-24, 24-70/2,8, några äldre ombjektiv 20/2,8, 105/1,8
  • Fuji Xpro-1, 18, 35mm
  • GoPro Hero 3
  • 2st stativ, Camranger för fjärrstyning av D800, 2st mellanringar, HandyCam för ljudupptagning, minneskort, hårddisk, MacBook  och iPAD.

Vad jag använde och lite bilder från resan kommer jag att lägga upp på mitt Foto Magasin Aperture-11.blogspot.seAdded 2013-03-16 15:06 | Permalink | Comments (3) | Comment
1 2 3 ... 26 Next Last 

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid