Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Gatufoto i New York, sista dagen

Bestämde mig för att fotografera gatans teater på min sista dag i New York. Jag vandrade runt i Soho och Tribeca men också i utkanten av China town. Gatufoto är svårt men roligt och jag har inte riktigt fått till tekniken när det gäller att fånga händelser i flykten men jag testar och lär.  Det svåra tycker jag är attgöra få till skärpan, antingen blir det rörelseoskärpa eller så sitter den på fel ställe. Med den nya linsen är det betydligt enklare att förfokusera och bedöma skärpedjupet på bländar diagramet. 

Min Fuji XPro-1 är diskret och känns helt rätt med sitt nya 14mm objektiv som motsvarar 21mm i FF. 

Motiv saknar man inte i NYC med sina starka personligheter och råa miljöer.  Gjorde ett besök på New York School of Art och beundrade deras fantastiska verk. För övrigt en av två högre konstskolor i USA. 

fler bilder hittar do i mitt Fotografiska Magazine på nätet Aperture -11. 

Added 2013-03-19 18:56 | Read 5896 times. | Permalink(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourteen as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid