Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Nytt Fuji 14/2,8 från B&H i New York

Ett besök på B&H Photo and Video är ett måste när man är i New York. Hade tänkt att bara köpa en adapter till mina Nikon objektiv så att dom funkar på XPro'n. Väl där frågade jag om dom hade Fujis nya "gatu-glugg" 14/2,8. Dom hade precis fått in objektivet så jag kunde inte motstå frestelsen utan slog till. Och det har jag inte ångrat - en sådan fantastisk lins med en för mig helt ny och innovativ konstruktion av fokuseringsring. Man skjuter helt enkelt tillbaka ringen och vips är den i manuellt läge så att man tex kan förfokusera.

På min tredje dag här i NYC har jag hårdtestat det nya objektivet på mina vandringar runt stan. Självklart så fastnar dom gula taxi bilarna på bild, det är svårt att undvika. Men här har jag plåtat dom avsiktligt.

Fler bilder hittar du i mitt fotomagasin - My World of Pictures

Added 2013-03-18 02:06 | Read 6108 times. | Permalink
Gratulerar till nya objektivet. Vill inte på något vis grumla glädjen men konstruktionen med att växla fokusmetod med fokuseringsringen är "gammal". Fanns på mitt gamla Tokina 12-24.
Svar från Leif Eliasson 2013-03-18 13:50
Gör inget - den är lika bra för det. Det som jag gillar särskilt och som nog inte Tokinan klarade är att kameran ställer om till MF och dom funktioner som följer med. Sedan har det ett bra bländardiagram för att avgöra skärpedjupet.
//Leif
Grattis! Häftig stad med bra kamera och objektiv. Vad mer att önska? Mitt 100mm Tokina macro har också den funktionen och den fungerar perfekt! Snabb växling mellan autofokus och manuell fokus utan sökande av den annars lilla skjutknappen.
Svar från Leif Eliasson 2013-03-18 13:51
Tack för att du läser och kommenterar.
Möjligen kunde det varit lite varmare, men man kan inte få allt.
//Leif
Det blev en bra bild med mystisk känsla. Vad motsvarar 14 mm i småbildsformat? 21?
Svar från Leif Eliasson 2013-03-18 13:53
Tack för att du tar dig tid att läsa och kommentera.
14mm motsvarar 21mm den klassiska gatufoto brännvidden.
Är redan förälskad i objektivet.
//Leif
Grattis! Alltid kul med ett nytt objektiv!
Svar från Leif Eliasson 2013-03-18 13:55
Tack Heléne - visst är det kul.
//Leif(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyeight as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid