Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Vilka associationer och tankar får ni av bild(er)?

Vilka associationer får du av bilden här under?


För mig är det en trygg spång som tog mig, mina fotokompisar och många andra runt i Söderåsens nationalpark i Skåne.

Om jag försöker glömma det så kan jag få lite läskiga tankar om att det ska dyka upp något läskigt runt kröken - som i en Hitchcock thriller. Bilden kan kännas lite ödesmättade med dom gamla löven, det sparsamma ljuset som förebådar mörka dystrare tider.

Nästa fråga - Vad tycker ni om bildens komposition och uppbyggnad.

Skulle vara roligt att få era tankar om detta och om bilderna här på Aperture-11.

Added 2012-10-25 21:44 | Read 4619 times. | Permalink
Hej Leif. En intressant och vacker bild som tillåter att man funderar lite. Ljuset i bilden påminner om månljus och jag associerar det direkt till spännande nattvandringar i naturen. För mig är skogen trygg även på natten och därför känner jag inte något hot bakom kröken utan snarare nyfikenhet. Där börjar äventyret! Kompositionen känns balanserad och lugn. Spången leder blicken in i bilden, men håller den kvar där. Den gula busken i vänster kant ger bilden liv och det bleka ljuset sätter stämningen. Funderar lite på trädstammen/stenen i nedre högra hörnet. Jag blir lite störd, men samtidigt ger det en bra inramning. Mvh Thomas
2012-10-25 22:56   calle fredin
Jag som har vandrat där på spången kan känna doften och fukten och förnimma lite av den trollska stämningen i det ljuset. Och jag kommer ihåg hur olika det tedde sig dagen efter i ett helt annat ljus och temperatur...
Den egna bilden associerar man med upplevelsen vid fotoögonblicket, man var ju där...
Andra betraktare har endast bilden att fundera över. Gillar spångens vinkel och struktur.
Då jag tror på dagsljus när bilden togs, kan jag tycka den något dramatiserad genom underexponering.
För att se det som en ”vad är det bakom kröken” är nog kamerapositionen något för hög, blir lite som man vill se var man sätter fötterna.
Jag associerar till en härlig fotoutflykt på nån mosse nån stans....
2012-10-26 17:19   anita
Jag associerar till något spännande fotoutflykt någon stans i Sverige..en spännande bild är det iallafall
MVH Anita
Hej, jag ramlade in här av en slup men kände att jag måste lämna en kommentar även om det var så många år sedan du frågade. Kanske detta är lite långt draget men iaf. Gången ser för mig säker ut, du vet som när man är liten och allt är bestämt sen innan du ska gå i skolan du ska ta examen. Allt det är som är förbestämt i livet (födas, skola, jobba...) man vet inte vad som kommer hända men man vet att man går på vägen. Man följer flocken så att säga, men samtidigt en påminnelse om att man inte vet med säkerhet vad som kommer runt kurvan. Man kan anta att det kommer lösa sig det finns mer vägar, kanske en korsning? Naturen runt om dock, lite mystisk lite som om att den inte vill skrika att "här är jag!" men likväl locka till en avstickare i vardagen.

Med vänlig hälsning,
L(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyfive as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid