Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Färgad blixt i solnedgången

Alla som följer mig här och på mina andra bloggar vet att jag gärna använder små blixtar i dom mest oanade situationer. Så också härom kvällen när vi hade en trevlig makrokväll hos en av Varbergs fotoklubbs medlemmar. Ska väl sägas direkt att jag inte är någon särskilt bra makrofotograf så det fick bli en blomsterbild i motljus. En ganska knepig ljussituation så blixten som alltid är med kom fram.

Först blev det en siluettbild, fin i och för sig men jag ville gärna se blomman.

Nu ser man ju blomman men solnedgången och himlen är lite för utfrätta för att vara i min smak.

Fram med blixten, lite justering av vitbalans, exponering, blixtstyrka, etc. Nu ser man blommorna och behåller lite känsla av solnedgång. Utrustning, inställningar kan du läsa om på aperture-11.

Added 2012-05-30 10:35 | Read 7668 times. | Permalink(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtysix as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid