Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Wikileaks - vad kommer sedan

Vi får inte fotografera officiella byggnader, inte fotografera poliser eller vakter. I alla fall om du åker till USA eller England.

Du får inte fotografera med systemkamera i vissa arabländer.

Och nu är det inte okey att publicera dokument som den som skrivit dom inte klarar att hålla koll på.

Vart är vi på väg - nu får det vara nog tycker jag - stöd kampanjen stoppa jakten på Wikileaks 

Added 2010-12-09 23:15 | Read 3198 times. | Permalink
Vad kommer sedan… en fråga jag också ställer men med ett annat perspektiv.
Kan inte hålla med angående ”läckan”. Vad är nyttan med att försvåra informella kontakter? Är det odemokratiskt att ha en dialog med en med/motpart utan att föra officiella protokoll?
I vår tid kan man snoka reda på mycket och lägga ut det på nätet, i en senare tid då kanske våra tankar går att spåra och läsa, ska då dessa också vara allmänt gods. Snacka om att storebror ser dig men också lillebror, syster och dina grannar, vänner och ovänner. Åter igen, vad är nyttan med att ingen vågar ”tänka högt”.
Sedan är jag mycket tveksam till att man läser andras post.
Ett scenario är att någon stjäl från Posten, ger utvalda brev till ”någon” som sedan lägger ut vad denne finner ”smaskigt” på nätet, jag frågar är det så vi vill ha det…
Det talas mycket om personlig integritet, vad tog den vägen? Tycker det ”läckan” sysslar med är att liknas med åsiktsregistrering och det gillar vi väl inte…
Håller med dig Dan
Vad jag vänder mig emot är att man försöker stoppa detta utan att det prövats legalt. Dvs man skiter i våra lagar och tar saken i egna händer genom att försöka stoppa finansieringen av verksamheten genom att "stänga" betalsystemen och saboterar för dom som vill att läsa informationen - precis som i Kina när man inte kan se utdelningen av Nobelpriset.
Allt är samma sak - dom som har makten och riskerar att bli av med den genom att dom bär sig dumt åt gör allt för att förhindra att det ska komma ut till allmänheten.
Tror inte att du och jag skulle få hålla på länge om vi tog till samma medel när det var något vi inte gillade.
//Leif
Detta hade aldrig kommit ut utan wikileaks - good or bad?
http://www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0&feature=player_embedded#!
Allt tämligen extrema undanröjande och smutskastande och inte minst hot mot wikileaks tyder verkligen på att de stora företagen och regeringarna vi litar på döljer fruktansvärda hemligheter, det är dom vi förlitar oss till och röstar på.

Jag stödjer tveklöst kampanjen!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eighty as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid