Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Time Laps fotografering

Nu har jag testat denna gamla teknik med en modern kamera. Tekniken går ut på att ta bilder i en långsammare hastighet än den man spelar upp filmen i - lite förenklat. Du kan läsa mer på wikipedia.

Tog min Lumix GF 1:a med på en tur på stan (Varberg). Orkade inte släpa på min Nikon D3 och i detta fallet tyckte jag att det skulle räcka med Lumixen.

Gick ner till stationen och satte mig på perongen för att börja plåta. Det tog lite tid för som vanligt var tåget försenat - det konstiga är att dom alltid lämnar för optimistisk information i högtalaren.

Nog om detta här kommer filmen - blir lite taskig kvalitet i YouTube komprimeringen - vet inte hur jag ska lösa detta ännu så ni får stå ut.

 

Added 2010-08-05 23:49 | Read 5181 times. | Permalink
Kul!!! :) Men, hur kan tågen va försenade när de går så fort som på filmen?? ;) Fast, jag såg ju också hur snabbfotade Varbergarna är.....
Kul jobbat!! /Peter-L
Svar från Leif Eliasson 2010-08-06 11:07
Roligt att du gillar det - ska försöka mig på lite fler sådana här projekt för det är rätt så kul.

//Leif(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number twentynine as digits in this field


Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid