Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Min bästa bild 2009

Tack Jessica för stafettpinnen - detta var svårare än jag kunde förställa mig.

Hur väljer man ut årets bästa bild bland alla dom bilder man tagit under 2009, 11 181 bilder blev det under året.

Vad gör en bild till årets bästa, är det den fotografiskt bästa, den som speglar en intressant händelse eller den bild som berör mest. Och ut ifrån vems perspektiv - betraktaren eller mitt eget.

Jag har mängder med naturbilder som är stämningsfulla och, som jag själv tycker väldigt vackra men det är inte det jag väljer denna gång. Till slut bestämde jag mig för att det skulle bli en bild som väcker känslor hos mig själv men som också utstrålar glädje, jag älskar glädje och hatar sorg och tråkigheter även om jag vet att det är en naturlig del av vardagen.

Vad blev det då för bild? Jo en bild av två nära och kära som utstrålat glädje men också kärlek. Kärlek mellan mor och dotter när den är som bäst, när man skrattar och har roligt tillsammans. Vad Tina säger till sin mamma är en väl förborgad hemlighet men det berör och ger anledning till skratt.

Det är korta ögonblick som detta som jag vill minnas och som jag hoppas många får.

Så detta får bli mitt bidrag till min bästa bild.

Bilden är tagen en ljum sommarkväll i Träslövsläge och kanske inte fotografiskt perfekt men jag gillar den själv.

Sen ska man då skicka Staffetpinnen vidare och jag väljer då att skicka den till min fotokompis i sällskapet NATURFOTO HALLAND som vi båda är med i - Magnus Persson och till Bengt Christensen en fantastiskt duktig fotograf som liksom jag är med i Varbergs Fotoklubb.

Min blixt blog.

Min 365-dagars blog.

Lycka till. 

 

Added 2010-02-13 15:33 | Read 3023 times. | Permalink
Håller med dig, det är klart man ska ta en bild som betyder något för en själv. Precis som du säger är det ganska sällan den mest fulländade bilden rent tekniskt utan något som förflyttar en själv till en plats. Och det var väl det den här stafetten gick ut på: MIN bästa bild :) Jag blir glad av din bild också även om jag inte känner personerna och jag förstår att det är din bästa bild 2009.
Svar från Leif Eliasson 2010-02-14 01:02
Tack för att du tittar in och för din kommentar.
En varm och skön bild du valde...härligt med glädje och kärlek i blickarna:-)
Du har så många poänger i ditt resonemang att det är dom där stunderna man har i "kärlek och skratt" som är så värdefulla att bevara....
så jag gillar ditt val och att du lyckades fint med ditt foto:-)
/// Monika
Svar från Leif Eliasson 2010-02-15 15:52
Tack för din kommentar Monika
//Leif
Härlig bild där glädjen smittar av sig! så klart väljer väljer man en bild som betyder något för en själv, oavsett motiv....

Trevligt att du hörde av dig!!

här är min!
http://www.fotosidan.se/blogs/vastkustenfoto/42289.htm
Svar från Leif Eliasson 2010-02-17 13:34
Tack Magnus för din kommentar och för att du tttade in.
Kanske dags att ses igen...
//Leif(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid