Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Det gäller att komma först

En stor del av våra liv handlar om att komma först antingen man tävlar i någon idrott eller om man ska fynda på rea. Fascinerande hur mycket energi vi lägger på att ständigt komma först - måste vara ett arv långt tillbaka i tiden.

Under helgen  upplevde jag minst två, säkert fler händelser där jag aldrig skulle delta, i det ena fallet troligen för att jag inte skulle klara av det och i det andra för att jag var fullständigt ointresserad. 

Dom två händelserna var helt olika och med helt olika deltagare, men dom hade ett gemensamt - det gällde att komma först.

Vad var det nu för händelser - jo i det ena fallet så handlade det om en tävling - Bockstensturen en cykel tävling på som längst 10 mil - puhh säger jag bara. Inte nog med att det är långt - det är skitigt också.

 

Den andra händelsen var än mer fascinerande - en Loppis. Där stod folk och hängde på ett rep i väntan på att detta skulle sänkas varpå man rusade in och grabbade tag i det föremål man siktat in sig på och som man ansåg vara ett fynd. Mycket var säkert fynd men...

 

Oavsett om man var med i cykeltävlingen eller om man jagade sitt livs fynd så tror jag att dom som lyckades var väldigt nöjda, oavsett vilken gren man deltog i. 

Det är rätt kul att ställa sig vid sidan av och bara iaktta och är man fotointresserad så måste man ju bara fånga det på bild. 

Fler cykelbilder från Bockstensturen kan ni se på bildgalleriet.

Added 2009-09-09 23:19 | Read 3298 times. | Permalink
Intressant betraktelse. Jo det är nog så att människorna vill gärna komma först fram.
Det må vara organiserad tävling eller spontant. I trafiken jagar man på för att komma före framförvarande även om tidsvinsten uteblir. Ibland vakar man i kassakön, om en annan kassa öppnar så gäller det att vara på bettet.
Även i livet jagar vi på för att hinna med så mycket som möjligt vilket ibland leder till att vi kommer först i ”mål”. Paradoxen är väl att det är ingen vinst…
Gillar dina cykelbilder men det är ”loppisbilden” som gör mest intryck på mig. Egentligen
en ganska otäck bild av flockdjuret som utan betänkligheter skulle trampar ner framförvarande för att komma först till vad det vara månde.
Mycket talande bild som du fångat. Jag blev dessutom först att kommentera.
Svar från Leif Eliasson 2009-09-10 12:48
Tack Dan
Visst är det ett konstigt race som ständigt pågår - med en nitlott som slutvinst.
//Leif
kassorna på lidls tävlar jag alltid om att komma först för det är alltid så långa köer där annars tar jag det lugnt, släpper fram och låter gå före och sånt, det är så mycket trevligare tycker jag

men igår blev jag tagen på bar gärning, vi var och handlade i en exotisk taiwan-kinesisk affär, säck med 20 kilo ris och andra storförpakningar av matvaraor, står i kön till kassan

och vad händer, jo en kinesisk mamma med sin dotter kommer och ställer sig f-r-a-m-f-ö-r oss varpå jag blev smått förvirrad...

äh tänkte jag, det är väl nåt kinesiskt kösystem antagligen, slappnade av och "lät" dom gå före, men jag blev ju smått upprörd direkt, måste jag erkänna men ändrade mig sen som sagt, storaint som jag är :O)
Ja, mänskligheten är märklig... På något sätt gäller det nog att ha något att kämpa för, för att livet ska vara roligt. Och har man det bra vad gäller de basala behoven, så gäller det nog att hitta nya utmaningar. Själv är jag tävlingsmänniska, så jag vet ju hur roligt det är att försöka komma först, eller bli bäst, eller vad det nu kan gälla. :) Fast det gäller absolut inte cykeltävlingar (eller andra fysiska tävlingar för den delen) och absolut inte loppisfynd! Därför kan jag förnöjt luta mej tillbaka i stolen, titta på dina intressanta bilder och konstatera; mänskligheten är märklig.

Håller med Dan, loppisbilden är klart mest intressant, nästan absurd.

/Britt(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyfour as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid