Vardagsiakttagelser

Att se vardagen är svårt både i stort och smått men jag ska göra ett försök. Det blir nog också en hel del teknik och bildsnack. Kanske kan jag få idéer och inspiration från dom kommentarer jag förhoppningsvis får. Men jag intresserar mig för vad som händer och sker i vardagen och kommer att dela med mig av mina iaktagelser. Förhoppningsvis kan det intressera andra - väcka tankar och så en och annan fotoidé.

Småblixtar förgyller tillvaron

Har flera gånger åkt förbi dom gamla järnvägsvagnarna som står på Varbergs bangård. Jag tror att dom används på något sätt men på helgen så står dom där igen - alltid på samma plats. Idag när jag åkte förbi så bestämde jag mig för att plåta dom, även om vädret inte var så kul, grått och trist som det varit den senaste tiden.

Som sagt hem och hämta kameran som för en gång skull inte var med, kanske tur det för jag skulle behöva lite blixtljus för att få till en i mina ögon hyfsad bild.

Förstår inte hur man kan bli så biten - efter min blixt-kurs hos Joe MacNally så använder jag nästan alltid blixt numera och inte rakt på utan placerade på olika platser runt objekten. I detta fallet tre SB-800 för att belysa den spännande grafitin  på vagnarna. Sedan fick jag ta till lite andra knep, ändrade vitblansen till glödljus och underexponerade tre steg. För att få tryck i blixtarna höjde jag dom med två steg.

Håll till godo.

 Utan Blixt 

 

Med blixt   

 

Added 2008-12-13 20:07 | Read 3086 times. | Permalink
Bra! Med lite fantasi finns inget bättre verktyg än blixt... Använder själv mycket blixt - arbetsskada sen jag fotade revyer i forntiden - så jag kanske är lite jävig!

Här lyfter blixten motivet! Tycker jag i alla fall.. //Hasse
Svar från Leif Eliasson 2008-12-13 22:19
Tack Hans - ja man kan göra mycket med dom små blixtarna. Dessutom är dom ju lätta att få med.
//Leif
Ja, det var minsann skillnad. Mycket mer spännande bild med blixt. Måste nog försöka börja använda blixt. Men oj, vad det tar emot...

En riktigt trevlig blogg du har här, Leif. Tack för en trevlig läs- och tittstund!

Hälsningar Britt(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Kom ihåg


Mina favoritfotografer


Mina kompisar


Polaroid